Skindbukser: 6 par du må have i gardeoben | DEPECHE.

Slim fit eller straight fit? Glat læder eller ruskind? Vi har samlet en guide til dig, der står og skal købe et par lækre skindbukser.

Skindbukser

Skindbukser er en stilsikker klassiker i garderoben, da det eksklusive materiale kan findes frem år efter år og styling-mulighederne er mange. 

Hvis du endnu ikke ejer et par læderbukser, kan du roligt investere i dem, da buksernes tidløse design og høje læderkvalitet gør, at skindet kun bliver smukkere med tiden og kan bruges i mange år.

Overvejer du at købe et par skindbukser? DEPECHE. har lavet en guide til dig her:

- Glat skind vs. ruskind
- Pleje og rens af skindbukser
- Forskellige fittings og pasforme

Glat skind vs. ruskind

Hvorvidt du skal vælge et par bukser i glat læder eller i ruskind handler i bund og grund om din smag, og hvilket look du søger. Skind og særligt lammeskind er det dyreste køb, men også den mest holdbare investering, som du kan have glæde af i mange år, da materialet har en stor slidstyrke. Læder holder på varmen, virker isolerende mod vind og vejr, og materialet bliver kun bedre og blødere med tiden.

Glat skind er den udvendige side af huden på dyret. Optikken på læderet er glat, arret, med struktur og skinnende eller mat. Til fremstilling af skindbukser af højeste kvalitet anvendes dette alsidige materiale ofte. 

Ruskind er lavet af bagsiden af skind, altså den side der vender mod kødet på dyret. Ruskind er tydeligt ru og med meget tydelig struktur. Skindet er meget blødt og stærkt sugende, samt lysfølsomt. 

Pleje og rens af skindbukser

For at beskytte, både læder og ruskind, mod fugt og tilsmudsning anbefaler vi, at du imprægnerer dine skindbukser, inden du tager dem i brug - og gerne med jævne mellemrum. På den måde bibeholdes buksernes naturlige udseende og levetiden forlænges betydeligt. Med hyppig imprægnering er skindbukserne også bedre beskyttet mod regn og slud, men bliver de våde, kan du med fordel hænge dem op til tørre på en bøjle, så skindet ikke får folder.

Glat skind har brug for fed pleje, fordi det udtørrer med tiden. Der findes forskellige typer plejecreme, og hos DEPECHE. anbefaler vi Collonil Organisk Plejeprodukt med macadamiaolie, som er fri for silikone, fluorkulbrinteharpisk og andre fluorholdige forbindelser.

Når det kommer til rens af dine skindbukser, skal du aldrig smide dine skindbukser i vaskemaskinen. Som udgangspunkt kan du nøjes med at pletrense med en opvredet klud eller få dem renset professionelt på renseri.

Forskellige fittings og pasforme

Det kan være svært at navigere i det store udvalg af skindbukser og finde lige præcis dét par, som passer til netop din figur. Trends kommer og går, og vi ser gang på gang de gamle kendinge få comeback efter lange perioder i skammekrogen. Og netop derfor skal du være varsom med at skille dig af med dine læderbukser lige så snart, de fordufter fra modescenen – der er nemlig ret stor chance for, at de bliver populære igen. Bukser i god skindkvalitet er desuden en af de items i garderoben, som har potentiale til at holde i mange år, hvis du vel og mærke behandler dem pænt.

Herunder finder du en guide med forskellige typer af skindbukser, som på kryds og tværs har haft deres helt egen storhedsperiode. Det er med andre ord bukser,  som du godt kan anskaffe dig eller beholde i din garderobe – det er nemlig ikke helt utænkeligt, at de får comeback igen før eller siden.

Straight Fit

Hvis du er i tvivl om, hvilke skindbukser du skal investere i næste gang, er det sikre valg et par straight fit skindbukser. Det tidløse fit blev for alvor moderne i slutningen af 1980’erne og går aldrig rigtig af mode. Straight fit skindbukser passer til de fleste figurer, hvorfor du med fordel kan investere i et par.

Slim Fit

De højtaljede slim fit legging går aldrig rigtig af mode og er et musthave i garderoben. De giver illusionen af længere ben og med de rigtige højtaljede bukser og styling kan enhver ligne en supermodel.

Baggy Fit

Et par baggy skindbukser kan give dig et afslappet og stilet look på samme tid – og derfor er de perfekt til dig som ønsker at være med på moden uden det strammer.

Chino

Du går dog aldrig galt i byen med den klassiske chino skindbuks. Et par chinos er flotte til både hverdag og fest, og kan bruges til fine skjorter eller en oversize t-shirts. De kan altså bruges på lige præcis den måde, der passer til dig og din stil.

Flared

Flared skindbukser er perfekte til dig, der hverken vil have din bukser helt løse eller helt stramme. Denne mode kom frem i 00’erne og er et look, der er tilbage igen.

Cargo

De militærinspirerede bukser er ét af vores yndlings-look i øjeblikket. De er nemme at style og kan både dresses op og ned, alt efter, hvilket look, du går efter. Hvis du kan lide et mixet maskulint/feminint look, så er cargo skindbukser helt perfekte.

 

Shop dit næste par skindbukser hos DEPECHE.