Bumbags: Fra kikset turistgenstand til topmoderne | DEPECHE.

De fleste har tidligere forbundet bæltetasken med utjekkede turister, overfyldte forlystelsesparker og campingliv. Sådan er det ikke længere...

Bæltetasken som modefænomen

I dag ser vi bæltetasken overalt i gadebilledet i alverdens farver, mønstre, former, størrelser og kvaliteter. Bumbags er i de seneste år blevet en modegenstand - og især en helt uundgåelig del af moden på de danske festivaler. Den bruges af både piger og drenge, kvinder og mænd. Den er altså, udover at være praktisk, blevet topmoderne og har forlængst brudt med sit ry som "kikset turistgenstand".

Hvor kommer bæltetasken fra?

Bæltetasken kendes også under navnet "Fanny Pack", hvilket er amerikansk slang for “billig tøjte”. Endnu et symbol på bæltetaskens tidligere dårlige status.

Det er svært at sige, hvor og hvornår bæltetasken kom til. Nogen mener, at den har slægtsskab i de værktøjsbælter og tasker, som indianerne brugte. Andre påstår, at bumbags dukkede op i 1980erne i New Yorks gademiljø, hvor den gjorde det nemmere for graffitimalere, at holde styr på cigaretter, nøgler og småpenge. Yderligere mener nogen, at tasken er opfundet af turister, fordi den er praktisk og god til lange varme dage med shopping og sightseeing.

Trenden fortsætter... 

Bæltetasken er indbegrebet af sporty og praktisk mode - ligesom cykelshorts, benvarmere og joggingdragten. Tasken er egentlig designet til at give os en bule der, hvor vi har allermindst brug for den, men i dag bærer de fleste den skråt over skulderen eller på den ene hofte. Den giver dit outfit et skævt, men stilfuldt look, mens den samtidig er praktisk og giver dig frie hænder. En bumbag vil hurtigt blive din best buddy og et helt uundværligt item, når du først har ejet én. I 2017 så vi for første gang bæltetaskerne overalt på Danmarks festivaler og trenden ser kun ud til at fortsætte... 

Kommer bumbags tilbage på maven?

Når nogen pludselig tager en beklædningsgenstand i brug igen, som ellers bliver betragtet som yt og dårlig smag, skyldes det et behov for at markere status. Trends starter altid et sted, og vi ser gang på gang, at tendenser som engang var kikset ender med at være topmoderne.  

Tidligere blev mode markeret ved at bruge mange penge, men i dag har alle den samme adgang til mode, hvorfor det ikke længere er nok at købe dyrt tøj. Mode handler grundlæggende om at skille sig ud og kunne tyde de komplicerede koder, som hele tiden skifter. Det ses derfor ofte, at de største inden for mode, tager en mere eller mindre yt trend op igen, hvor de gør det til noget nyt og spændende. Så mon ikke bæltetasken, før eller siden, finder vej tilbage midt på maven, på den store runway catwalk?


Find din næste bæltetaske her »