Sådan plejer du skindtasker og lædertøj | DEPECHE.

Hvordan skal du passe og pleje læder og skind? DEPECHE. har samlet de gode råd til, hvordan du skal behandle både tøj og tasker

En god start: Imprægnering

Læder og skind er dyrehud, oftest fra bøfler, køer eller lam. Inden brug af produkter i læder og skind, anbefales det at benytte plejeprodukter, som vil beskytte produktet, og dermed forlænge dets levetid. 

Skind og læder er et naturprodukt, hvilket betyder at det er modtageligt overfor snavs, væske, pletter m.m.. Det er derfor vigtigt at starte med imprægnering af dit produkt, da det skaber en form for hinde, som beskytter læderproduktet. Husk at imprægnere jævnligt, da det ikke holder evigt!

Hertil kan vi bl.a. anbefale: 
Collonil Organisk Imprægnering

Collonil Organic Protection er et super godt produkt, som passer til alle skindtyper, og giver en transparent beskyttelse mod væsker, snavs og pletter. Inden brug rystes flasken grundigt og du sprayer et jævnt lag på tasken eller tøjet med en afstand på ca. 20 cm. Herefter skal produktet tørre i ca. 2 timer. Med regelmæssig brug af Organic Protection, forlænger du levetiden på dine skindprodukter og plejer samtidig skindet med ægte olivenolie.

OBS: Test altid på et mindre synligt sted inden behandlingen.

Pletter på?

Generelt kan læder og skind ikke vaskes, men får du en plet på dine skindbukser, skindkjole eller læderjakke kan du ofte tørre den væk med en klud, opvredet i vand – Tjek dog altid vaskeanvisningen i produktet!

Hvis pletten er mere genstridig, anbefaler vi at søge professionel hjælp ved et skindrenseri. 

Genopliv skindet: Plejeprodukter

Da skind er et naturprodukt, kan det få ar og skrammer ved brug, og blive tørt og mat med tiden. Har du en slidt læderjakke eller skindtaske, kan du nemt shine den op ved at pleje produktet med en god plejecreme, som genopliver skindet. 

Hertil kan vi bl.a. anbefale: 
Collonil Organisk Plejecreme

Collonil Organic Creme kan benyttes til de fleste skindtyper. Den fremhæver læderets farve og plejer med macadamiaolie. Plejecremen gør dit skind glat og smidig igen, hvilket forlænger levetiden på dine skindtasker og skindtøj. Produktet er fri for silkikone, fluorkulbrinteharpisk og andre fluorholdige forbindelser og skal påføres med en ren, farveløs og fnugfri klud eller svamp. For at være 100% sikker, så test Collocil Organic Creme på et mindre synligt sted for at se effekten.

Pleje af glat skind

1. Imprægner produktet inden du tager den i brug
2. Imprægner produktet minimum et par gange om året for at beskytte mod snavs
3. Anvend plejecreme et par gange om året, for at undgå udtørring af skindet
4. Brug tør eller opvredet klud til at fjerne pletter
5. Brug evt. skindrenseri, hvis en plet ikke kan fjernes med klud
6. Vær forsigtig med at anvende vand på læderprodukter

Størstedelen af DEPECHE. produkter får under produktionen, en behandling, som sikre god holdbarhed. Dog er det fortsat vigtigt at starte med imprægnere dit skindprodukt med en god imprægneringsspray, inden du tager produktet i brug. Gentag gerne denne proces mindst to gange årligt.

Pleje af ruskind

1. Imprægner produktet for at gøre den vand- og fedt afvisende. Det beskytter også mod snavs, hvilket er ekstra vigtig ved ruskind.
2. Brug ALDRIG læderfedt eller plejecreme på ruskind
3. Pletter kan være svært at fjerne - Prøv med damp og gnid med ruskindsbørste eller kontakt et professionelt renseri

Ruskind er betegnelsen for bagsiden af et stykke læder, også kaldet spaltsiden, der er blevet slebet ned. Alt efter behandling af ruskind kan det både være rustikt, maskulint, elegant og feminint.

Da ruskind er bagsiden af læderet, bliver det også hurtigere medtaget og har en en stor sugeevne. Derfor er det en god idé at starte med at give ruskindsprodukter en god gang imprægnering inden det tages i brug. Imprægnering gør overfladen vand- og fedtafvisende og beskytter effektiv mod skidt og snavs.

OBS: Brug aldrig læderfedt eller plejecreme på ruskindsprodukter, da det blødgør den ru overflade og gør den glat.

Pleje af handsker og luffer i skind

1. Imprægner før brug
2. Anvend plejecreme eller læderfedt et par gange om året
3. Hvis handskerne er beskidte, rengøres de forsigtigt med lunkent vand og sæbespåner 

Handsker i skind går aldrig af mode, og vil altid være en sikker og klassisk vinder, du kan derfor bruge dine læderhandsker i mange år og som med alle andre produkter i skind, så bliver kvaliteten kun mere lækker og blød med tiden.