Overgangsjakker til denne sæson | DEPECHE.

Den perfekte jakketendens

Overgangsjakker kommer i mange forskellige udgaver, men i øjeblikket er det især skindjakker, som fylder i modebilledet.

Måske har du den allerede i garderoben. Læderjakken er nemlig en sand klassiker og gennem årene har vi set jakken gentagende gange – og efterhånden i mange forskellige versioner. 

I denne sæson er det især 3 typer af læderjakker, som dominerer modebilledet: nemlig bikerjakken, bomberjakken og blazerjakken.

Biker-chick

Bikerjakken er kendetegnet ved sine rå lynlåse og karakteristiske krave. Tendensen er set på catwalken hos flere kendte modehuse, men bliver også mere og mere udbredt i gadebilledet.

Det er langt fra første gang, at bikerjakken har gjort sig populær. I 1990'erne så vi den på ikoniske Kate Moss, i 2010 var den stort set helt uundgåelig i gadebilledet og nu er den for alvor sat på modelandkortet igen. 

Bikerjakken har et cool look, og kan styles til både hverdag og fest. Style jakken med et par baggy bukser og en basic t-shirt for at fuldende det rå og lidt rockede hverdagslook. Til fest kan jakken med fordel styles med en mininederdel og høje støvler, for at dresse den lidt op. 

Bomber-jakke

Bomberjakken udspringer oprindeligt fra de såkaldte ‘pilotjakker’ og er især kendetegnet ved sin opretstående krave, samt ribkant ved ærmer, krave og nederste kant. Bomberjakken er gået fra cockpittet til allemandseje og virkelig kommet på dagsordenen i modebranchen.

I dag ses bomberjakken i et utal af forskellige designs og kvaliteter. Den er en casual klassiker i garderoben, som giver et sporty look, og kan med fordel styles med et par casual jeans eller trendy cargo bukser - toppet med et par fede sneakers og trendy solbriller. 

Skindblazers

De oversized blazers har domineret modebilledet de sidste sæsoner, og i år er skindblazeren det ultimative bud på sæsonens overtøj. Læderblazers tager udgangspunkt i den klassiske skrædder kunst ­ og er derfor mere suitet end biker-chik og bomberjakken.

Læderblazeren er et overraskende chikt alternativ til en almindelig blazer eller trenchcoat, men samtidig velklædt nok til at kunne begå sig i mere formelle eller professionelle sammenhænge. Alt i alt er den et ret genialt stykke overgangsovertøj, der med sikkerhed kommer til at vinde indpas i gadebilledet de kommende måneder.